TWEEWIELER: ‘‘Perfecte positie schoenplaatjes”

Het voorkomen van klachten en pijn tijdens het fietsen, begint bij het juist afstellen van de schoenplaatjes. Heel precies schoenplaatjes monteren is eenvoudig te doen met de idmatch Cleat Fit. Dit apparaat geeft de ideale positie duidelijk aan met een laser.

 Voor schoenplaatjes is het optimale contactpunt bepalen tussen pedaal en fietsschoen een zeer persoonlijk traject. Voor elk lijf is dit immers anders. Het goed afstellen van schoenplaatjes met de idmatch Cleat Fit is eenvoudig en duurt maar een paar minuten.

1e stap: de voetmeting

Het begint met een voetmeting met de idmatch Footmeter. Met de Footmeter worden de  maten van beiden voeten heel nauwkeurig gemeten. Deze maten worden vervolgens ingevuld in de Cleat Fit App. Deze overzichtelijke app rekent precies uit waar de schoenplaatjes moeten worden gemonteerd op de schoen.

2e stap: het schoenplaatje juist bevestigen

De fietsschoen wordt in de Cleat Fit geplaatst en met behulp van de data uit de app en een laser kan het schoenplaatje op de juiste plaats bevestigd worden. Met behulp van de gradenboogschijf wordt duidelijk zichtbaar hoe het schoenplaatje moet worden bevestigd. De idmatch Cleat Fit is geschikt voor Look Keo, Shimano SPD en Shimano SPD- SL, Key winn en Time pedalen.

Wetenschappelijke basis

Ergoview is het bedrijf achter idmatch Cleat Fit. Dit bedrijf ontwikkelt met wetenschappelijke kennis verschillende ergonomische producten en oplossingen voor sporters en bedrijfsleven. In de fietsbranche staat het bekend als idmatch. Naast het Cleat Fit systeem is Ergoview ook de ontwikkelaar van de bekende idmatch Smart Caliper (zadelmeetsysteem) van Selle Italia  en het bikefit systeem: De idmatch Bikelab. idmatch Cleat Fit is exclusief verkrijgbaar via Oneway Distribution.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *