WAT IS BIKELAB?

ONTDEK DE REVOLUTIE OP HET GEBIED VAN FIETSMETINGEN.

Een professionele bikefit is onmisbaar bij het juist afstellen van de fiets. De optimale zitpositie op de fiets voorkomt klachten en pijn tijdens en na het fietsen. Met een bikefit in het idmatch Bikelab ben je verzekerd van de juiste afstelling van je fiets.

Tijdens de fit wordt er gebruik gemaakt van de Smart Bike. Deze wordt afgesteld aan de hand van realtime data, een 3D camera en zeer geavanceerde software. Dankzij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek kan de fiets hiermee in de ideale houding worden afgesteld. De ideale fietshouding is voor iedere persoon anders. Persoonlijke eigenschappen zoals lichaamsmaten, souplesse  en je doelen, zijn bepalend voor de positie op de fiets. Tijdens de fit wordt hier uitgebreid over gesproken. Ook wordt er gekeken naar de afstelling van je schoenplaatjes. Met behulp van de Cleat Fit wordt de stand van de voeten gemeten en de schoenplaatjes gepositioneerd.

Zonder markers

Het eerste systeem ter wereld dat zonder markers werkt. De geavanceerde software herkent  de gewrichten en analyseert de hoeken tussen de gewrichten. Het systeem berekent de hoeken continu en past positie van de SmartBike realtime aan.

3D scan 

De driedimensionale lichaamsscan is een nauwkeurige scan die het mogelijk maakt om bewegingen te analyseren. De software herkent automatisch de gewrichten en de maten van de lichaamsdelen.

Interactief 

De verbinding tussen de SmartBike en de software zorgt ervoor dat de positie van de SmartBike constant wordt aangepast. Het idmatch Bikelab is het eerste bikefit systeem ter wereld wat zich automatisch zelf aanpast aan de testrijder.

Gebruiksvriendelijk

Het systeem is eenvoudig in gebruik door het heldere interface van het Bikelab. Daarbij kan door het QRRS (Quick Release Replacement System) snel en precies het stuur en het zadel worden vervangen. 

Boek direct een id-match bikefit