Nieuwsfiets.nu: ‘‘Superieur maatwerk tekent idmatch Bikelab”

In december is Arnauld Hackmann van Nieuwsfiets.nu bij Oneway Distribution geweest voor een demonstratie.  Lees hieronder zijn verslag:

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Specialistische fietsenverkoop begint met maatwerk, zeker als het om sportfietsen gaat is dat van groot belang. Het Italiaanse Identity Matching System (idmatch) stelt ondernemers in staat zeer gedetailleerd advies op maat te leveren.

 Als één van de meest geavanceerde bikefitting systemen beschikt Bikelab over een intelligente combinatie van moderne techniek en vooral veel data. Data die het systeem gebruikt om nauwkeurig de beste zitpositie van de individuele rijder te kunnen bepalen.

GEEN PIJN LIJDEN | Eén van de grootste misverstanden in de wielersport is dat je pijn moet lijden om te kunnen presteren. Wie de ideale zitpositie op de fiets inneemt hoeft namelijk geen pijn te lijden en kan zo zelfs klachten voorkomen. Vanuit dat vertrekpunt heeft de Italiaanse onderneming Ergoview het idmatch Bikelab ontwikkeld, dat gebruik maakt van een 3D-camera. Zonder de sporter aan te raken wordt daarmee door middel van een scan het lichaam opgemeten aan de hand van verschillende houdingen.

GEMETEN WAARDES | De idmatch Cleat Fit is een accessoire waarmee de stand van de voeten opgemeten wordt en waarmee de schoenplaatjes afgesteld worden. De Cleat Fit is onmisbaar bij het afstellen van schoenplaatjes en is ook los te verkrijgen. Na de 3D lichaamsmetingen worden het optimale stuur en zadel op de Smart Bike gemonteerd en gaat de sporter fietsen. Aan de hand van de bewegingen, die door de 3D camera gemeten worden, kan met behulp van alle data de ideale zitpositie vastgesteld worden. Tijdens het fietsen past de Smart Bike zich aan totdat de optimale positie bereikt is. Aan de hand van de gemeten waardes levert idmatch Bikelab een advies over de aan te schaffen sportfiets, zadel en stuur, die het beste matchen met de metingen. De gemeten waardes kunnen ook worden ook gebruikt om de huidige fiets af te stellen.

MODULAIR SYSTEEM | Het bikefitting systeem is breed inzetbaar voor racefietsen, mountainbikes, baan-, cross- en tijdritfietsen en toepasbaar op zowel kinderen als volwassenen. Voor gespecialiseerde fietsenzaken is idmatch Bikelab is toegevoegde waarde als het om advisering van de klant gaat. Het complete idmatch Bikelab kan overigens ook modulair opgebouwd worden.. Aanschaf door middel van een leaseconstructie hoort eveneens tot de mogelijkheden. Het is in beide gevallen een investering die de moeite van het overwegen waard is, omdat het zich uiteindelijk terugverdient dankzij de persoonlijke en gedetailleerde meerwaarde, die op internet onmogelijk is.

WORKSHOP | In de Benelux wordt idmatch Bikelab op de markt gebracht door Oneway Distribution, zustermaatschappij van CUBE importeur Oneway Bike Industry. Ondernemers en medewerkers worden door middel van een workshop in de winkel, nadat het systeem geïnstalleerd is, getraind om de klanten optimaal te kunnen adviseren.
Voor wie meer informatie wil heeft Oneway Distribution een aparte website gemaakt: www.id-match.nl

Heeft u interesse in een demonstratie? Neem dan contact op met Oneway Distribution door te bellen naar 0031(0)10 340 35 10 of mail naar info@id-match.nl

Bekijk hier de website nieuwsfiets.nu.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *